Image Image Image Image Image

News

28-09-2015

Bedankt!

Wat een geweldige opkomst! Onze trouwe fans, familieleden, gastmuzikanten en Windkracht 13; heel erg bedankt voor deze prachtige middag. Wij hebben er van genoten!

Interesse in de nieuwe CD – ‘Our Town’ en je kon niet bij de CD presentatie zijn? De CD is te koop bij Windkracht 13 . Uiteraard kan je ook ons een berichtje sturen!

20150929063207

15-06-2015

CD presentatie Bark Windkracht 13

De afgelopen drie jaar heeft Bark gewerkt aan hun nieuwe CD Our Town. Voor de opnames reisde de band tweemaal af naar de voormalige veenkolonie Trips-Compagnie in het desolate Oost-Groningen. In dit equivalent van de Amerikaanse Great Plains vond Bark de inspiratie voor een nieuwe plaat vol onvervalste americana. Zondag 27 september aanstaande presenteert de band de CD met een optreden in Windkracht 13. Aanvang 14:30u.

Aan het eind van een lang zandpad, naast de romp van een oude watermolen, betrok de band begin 2012 een oude paardenstal. Tijdens dit kille weekend in februari werden naast het brandend haardvuur de eerste ideeën vastgelegd. In Over & over, een lied over het prille ouderschap, zijn nog de knetterende vlammen van het houtkacheltje te horen. Tussen zadelkamer en hooizolder werden zo dertien nieuwe nummers opgenomen.

Frank, verantwoordelijk voor tekst en muziek, plaatst zijn eigen ervaring over geloof, hoop en liefde in het decor van kolonisten die zich vestigden in het zuiden van de Verenigde Staten en Nieuw Zeeland. Tijdens zijn reizen maakte hij onder andere kennis met de Navajo indianen in Canyon De Chelly en de Earp brothers uit het western stadje Tombstone. Ook de Dust Bowl, een periode van stofstormen en extreme droogte op de prairievlakten van Canada en de Verenigde Staten, was een inspiratiebron.

Op Our Town trekt Bark weer ouderwets van leer. Op de plaat beweegt Bark zich tussen bluegrass, gospel, countryrock en folkpop. De stijl laat zich dus lastig vangen. Natuurlijk is de instrumentale bezetting, van banjo, gitaar en contrabas, pure americana, maar bovenal zijn het de melodieën die zich na eenmaal te hebben beluisterd, zich voorgoed in de bovenkamer nestelen.

De samenzang van Frank (banjo, gitaar en piano) en Marrit (gitaar) klinkt intussen als een geoliede machine. Kas (contrabas) en Wol (drums en percussie) zijn er niet vies van het gaspedaal flink in te drukken, nergens vliegen ze uit de bocht, het zijn de spontane ruimtes, waar er even flink op de rem wordt getrapt, die de arrangementen spannend houden.

Supersub Arnoud Deijl blaast weer een puike partij bluesharp en Jaap Berends, die ook deze keer de productie op zich nam, kleurde de nummers met mandoline, slidegitaar en pedalsteel. Beide zullen de band tijdens de presentatie komen versterken. Daarnaast houdt Bark nog een muzikale verassing onder de pet. Uiteraard is de CD tijdens de presentatie te verkrijgen. Komt allen te samen!

20-05-2015

Our Town

Na drie jaar ploegen is het zover: De nieuwe CD is af en zal spoedig gepresenteerd worden! De CD getiteld ‘Our Town’ zal 13 nummers bevatten. Binnenkort meer over de CD Presentatie

11540831_736470636464282_6778688251076364509_n

31-10-2014

Nieuwe website

De nieuwe website is online. Er zal hier en daar nog wel aan gesleuteld worden. Zie jij een typefout staan of werkt iets niet lekker? Laat het ons weten! via contact kan u ons een bericht sturen. Bedankt en Proost!